Interviju- Isidora Đurović- modni portfolio

Ovo je kratka priča naše polaznice kursa Priprema Portfolia, Isidore Đurović. Isidora je položila prijemni na prestižnoj  Central Saint Martins školi u Londonu.

Prošle smo dug i lep put, na kome smo uživala i stvarale. Bile umorne, ali nikako nismo odustajale. Isidora nije odustajala. Tekst je kratak i nosi njene impresije sa kursa. U prilogu možete videti i fotografije onoga šta je Isidora stvarala tokom kursa. Ovo je samo mali deo, tek toliko da zagolicamo vašu maštu. Jedva čekamo da prođe još par godina,  da vidimo šta nam Isidora donosi sa Londonske akademije.

1012169_502880939783271_558891666_n

Isidora Đurović

Kako ste čuli i zašto Vas je privukao program pripreme portfolia za fakultete modnog  dizajna Ateljea
Milene Čvorović-ArtyFashionParty?
“Za program pripreme sam čula u Ateljeu, na kursu šivenja. Privukla me je Milenina otvorenost prema  velikim  izazovima, I praktičan način rada, sa kojim se do tada nisam susrela.”

Šta je to najznačajnije što ste savladali  kroz program priprema?
“Naučila sam da razmišljam i maštam. Oslobodila sam  umetnički deo svoje ličnosti. Naučila sam kako da svojim idejama priđem iz praktičnog ugla,da ih prevedem u dizajnerska rešenja. Naučila sam da volim svaki korak u procesu realizovanja ideje, ali da ih ne preskačem!”

U kratkim crtama, u čemu ste najviše uživali kroz program koji ste pohađali?
“Najviše sam uživela u euforiji koju sam osećala pri početku svakog novog projekta.Tokom prvih misli vezanih za projekat koji radim, takozvanom izbacivanju novih ideja. Posebno sam uživala u eksperimentisanju  I upuštanju u nepoznato. Kao što naša profesorka Milena kaže: “Prvo pustite mašti na volju, lako ćemo da naučimo da svodimo.”

Po čemu je ovaj program specifičan?

“Po pristupu u radu. Ništa nije zabranjeno I nemoguće. Ne postoji striktan plan I program,već se on priladođava potrebama polaznika.U ateljeu nas puštaju da se bavimo temama koje nas zanimaju I uče da ih prilagodimo krajnjem cilju -portfoliju- na odgovarajući način. Data nam je sloboda kroz koju upoznajemo svoje sklonosti I pronalazimo svoj stil. Kontrolišu nas I daju smernice I korekture, ali ne rade za nas. Kroz ceo proces prolazimo sami, što je ponekad bolniji, ali delotvorniji način učenja. Delotvorniji zato što nas na taj način pripremaju na odgovornost koju snosimo i kroz proces priprema, kao i kasnije na studijama. Smatram da je to presudno, nije dovoljno samo upisati fakultet, već biti spreman na sve šta vas na istom čeka.”

Šta bi mogli da poručite budućim polaznicima ovog kursa? 

“Verujte u svoje ciljeve,ne odustajte od svojih snova, ali ponajviše puno radite i ne zaboravite da uživate u tome.”

3 5 7 8 1113 14 KMBT_C224 vicont vector-20150402123520 KMBT_C224 vicont vector-20150402123538

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s