Kako Mame Vezu!

U našem Ateljeu uveliko se radi kurs veza.
Dok smo smišljale prolećni program kurseva, nekako spontano smo došle do ideje da bi nešto što je stari zanat, moglo postati zanimljivo i u savremenom dobu.
Vez svakako jeste vezan za stara vremena ali u savremenom dizajnu ima veoma vazno mesto.
Ova dva  veza je  radila jedna mama…
Sa toliko ljubavi i pažnje….
Ceo dan razmišljam o radosnicama, vezovima, o svemu onome što su mame  ranije pravile za svoje patuljanere i patuljanerke..A sada  mi se čini da sve  više mama  vode svoje bebee u tržne centre…Činjenica je da svako  vreme donosi nešto svoje i  novo.Ali kada vidite  sa koliko ljubavi ova mama uči da veze i kako ima nepresušnu inspiraciju…..onda shvatite da svaki proces u kome  učestvuje  toliko pažnje i ljubavi vredi ponajviše.
Ova devojčica će se neke 2040. probuditi i negde među stvarima će naći jedan vez…Zamislite to divno osećanje….Neki drugi svet…A u tom vezu satkano celo jedno detinjstvo i život.Neprocenjivo.Ovo su tek radovi na kojima ova mama  vežba.Kakvo  li će biti finalno rešenje?

3 thoughts on “Kako Mame Vezu!

  1. predivno! i divno je sto se ovakve stvari ipak polako vracaju i to cak u modernijoj i slobodnijoj verziji. evo ja sam na primer sve drugarice i rodjake novopecene mame obskrbila barem po jendom heklanom stvarcicom, a i vez mi je na to do:)
    ali ova mama je pravi umetnik, blago zoji!

  2. Hvala..ova mama je divna mama..i super je sto sto i vi podelili svoju kreaciju sa drugim mama….Postoje neke stvari koje imaju vanvremensko značenje. Svaka Vam čast.

  3. Moja je mama u obe trudnoće izvezla po goblen…i bratu i meni su stajali iznad kreveta. Tada nam je to bilo out i staromodno i bla bla….ali posle smo shvatili značaj i vrednost svakog boda 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s