Lita Cabellut i Coco Chanel

Slikarstvo i moda nekako uvek idu zajedno, bilo kroz rad na skicama koje posle postaju odevni predmeti ili samo oslikavanje materijala ili slikari koji vole da nose upecatljive modne detalje… Zapravo, kad bolje razmislimo moda i slikarstvo se zaista preplicu na raznim nivoima i u mnogim pravcima. Ali danas pricamo o jednoj talentovanoj slikarki kojoj je inspiracija bila Coco Chanel.

Lita Cabellut i Coco Chanel zapravo imaju toliko toga zajednickog – odvazne zene koje su odrastale u siromastvu i morale da se bore svaki dan za mesto koje im pripada svojim talentom.
Lita nam svojim slikama otkriva Coco u tri faze: kao mladu devojku, zenu koja istrazuje svet i Coco Chanel o kojoj mi danas znamo mnogo vise.

“My life didn’t please me, so I created my life.” tj. “Nisam bila zadovoljna svojim zivotom, tako da sam ga sama stvorila/kreirala.”  su reci Coco Chanel, ali podjednako se mogu odnositi i na Litu i njen zivotni put.

Lita Cabellut izlaze svoje slike sirom sveta i svakako jeste jedna od onih umetnica cija dela ostaju zapamcena posle prvog pogleda.

http://www.litacabellut.com

mah mah  vasa Jovana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s