Ivana Popovic-Ili kako uzivati u svakom zalogaju(zivota):)

Mai Iv,  tako sam je slucajno pronasla na FBu….
Cinjenica je da na FBu i svim drustvenim mrezama  mozete naci srodne duse, ljude koji se prepoznaju po lepom.po ukusnom .po stvaralastvu i kreativnosti.Ako izaberete da vam sredsva  moderne komunikacije  otvore prozore lepog, tamo cete to sigurno i naci….
Ivana Popovic je Industrijski i Web dizajner , rodjena 1986.godine.I svakako je jedna  od prvih  ciji profil proverim na  Fbu…Volim da mi jutro pocne uz njene carolije iz  kuhinje, i svetadizajna….Kod nje je sve lepo,.i sa  fotografija  jela koje kuva prosto odise sva ljubav koju u iste ulaze….Spojila je dizajn  i kuvanje…Pa  vi procenite da li je savrseno ili ne? U tekstu dole cete videti , ako je sve  pocelo i kuda ide…Uskro priprema  svoj blog na kome cete  moci da nadjete sva mala i slatka  uputsva kako skuvati odnosno kako zamutiti , skuvati i pristaviti svoj  rucak odnosno svoj zivot.I prevesti ga na onu lepsu stranu.Na stranu gde je uzivanje jedini izbor:)

Licno i personalno

Interviju: 

1.Jutranji  ritual?

1. Dugočasovno ispijanje napitaka – definitivno! :)) Svaka moja šolja ima specijalnu namenu, zna se za koju je vrstu čaja ili kafe, tako da prvo što uradim po buđenju jeste biranje napitka (nekog latte macchiata sa mrvicama čokolade ili crnog čaja sa aromom vanile i kašičicom meda), pa sve ostalo.

2.Organic ili ti je  totalno svejedno?:) 

2. Nije mi svejedno. Kada sam u prilici biram organic, a kada nisam – snalazim se sa namirnicama sa čijim sam poreklom i proizvođačima upoznata.

3.Kako bi sebe opisala  u tri reci.?

3. Ufff.. ljudi me najčešće opisuju sa ‘fina’ i ‘kreativna’. Ajd’, onako lično kao me samo najbliži poznaju: brbljiva, vesela i sanjalica.

4.Tvoja  fav playlista od 5 pesama.?

4. Izuzetno teško pitanje, ali izuzetno! :)) Jel’ mogu makar deset, pliz? Ipak ne možeš od jednog tako velikog ljubitelja muzike da tražiš samo pet pesama! Evo neke komercijalnije liste:

1* Journey – Dont Stop Believing   http://www.youtube.com/watch?v=PBEXSiFzOfU
2* Porcupine Tree – The sound Of Muzak   http://www.youtube.com/watch?v=lxdKdTt729E
3* Tori Amos – A Sorta Fairytale   http://www.youtube.com/watch?v=a1A6T5qx1GE
4* Dave Matthews Band – If I Had It All   http://www.youtube.com/watch?v=r76UVw3V8Wc
5* Yann Tiersen – Sur Le Fil   http://www.youtube.com/watch?v=AQmDGtgqnN8
6* Black Kids – I’m Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You (The Twelves Remix)   http://www.youtube.com/watch?v=g3Aafzq_Qi0
7* God Is an Astronaut – Forever Lost   http://www.youtube.com/watch?v=g9XpzfaMkrY
8* Vampire Weekend – A-Punk   http://www.youtube.com/watch?v=_XC2mqcMMGQ
9* Travis – Side   http://www.youtube.com/watch?v=kvHQkQjEf6Y
10* Simon & Garfunkel – Sounds Of Silence   http://www.youtube.com/watch?v=6YSh1-XuUKE

5.Manifestacija u  Beogradu koju ne propustas?
 
5. Hmm.. Filmstreet projekcije!   KlikOVDE
6.Kada je  pocela ljubav prema kuvanju?
 
6. Počela je još od malih nogu, uz mamu i nanu – naravno. Međutim, sve se to zakuvalo pre par godina kada sam počela da živim sama, kada sam stvorila svoj omiljeni kutak; kuhinju i kada sam krenula da eksperimentišem sa svim onim svežim namirnicama sa pijace
 
7.Kuvanje plus graficki dizajn i vizuelni identitet jednako je?
 
7. Hrana za mnoga čula. ;))
 
8.Gde te  u Beogradu ljudi mogu sresti?
 
8. Uglavnom u šetnji! Imam dosta ruta po Beogradu kuda volim da špartam i duge su! Ili eventualno u zavučenim radnjicama gde obično iskopavam raznorazno blago poput unikatnih šolja i činijica koje kasnije koristim kao inspiraciju za fotografisanje.
 
9.Sta je za tebe trend?
 
9. Ne volim trend, niti pratim trendove – tako da stvarno ništa lepo ne bih imala da kažem o njemu, osim da mi je ponekad drago kada se ‘vrate u trend’ neki odevni predmeti koje inače i van čitave te euforije nosim – pa eto, onda imam veći izbor pri kupovini.
 
10.Po kojim principima uredjujes svoj zivotni prostor i sta  je neizostavno u njemu?
 
10. Udobnost. Apsolutna udobnost, vedre boje, praktičnost i detalji. U mom domu je neizostavno cveće, jastuci, veliki prozori i jedan nestašan mačor koji sve to čuva.
 
bonus 11:Najlepsa misao vezana za oktobar mesec?
11. Oktobar.. Verovatno boje jeseni, moj tufnasti kišobran, sezona čajeva i ušuškavanje sa mojom boljom polovinom uz duuugu listu filmova za pogledati.
Krem čorba od pečuraka sa krutonima i peršunom.
St. Valentine’s feast: Prepeceni hleb sa light puterom punjen nadevom “Bakina tajna – slatko od borovnica”, mleko posuto cimetom.
Pirinač sa kikirikijem, pančetom i pavlakom u belom vinu, pečeni riblji fileti sa crvenim kupusom.
The biscuit breakfast: Domaći namaz od crnih maslina, Zott Allgäutaler, čeri paradajz, kukuruz šećerac, Tak biskvit i ceđeni sok od cvekle, jabuke, grejpa i pomorandže.
Mediterranean meal: Rigatoni od heljde, čeri paradajz, rukola, komadići sardine i feta sir, začinjeno golicom i gomasijom (bez ulja, jer je sardina sama po sebi natopljena uljem).
The beginning of the 20th century: Palacinke filovane Nutellom, mlevenim Plazma keksom i slagom, prelivene sirupom od crvenog voca. Porcelanski tanjiri iz 1910. Europe (thanks to my Nana)
Puding od čokolade sa kriškama pomorandže posutim cimetom i rendanom belom čokoladom.
The healthy wrap: pileća prsa i sveži krastavci umotani u prepečene tortilje premazane laganim sojinim maslacem. Začinjeno trunčicom bibera, bosiljka i gomasija. Može da se služi kao topli doručak, ali i kao hladni.
Crunchy red and white: domaća pizza sa svežim purée de tomate, pršutom, tri vrste sira (feta, parmezan i gauda) i pesto sosom
Hrskavi paketići: grilovano belo meso u kremu od pavlake i gomasija, sa kukuruzom šećercom i praškom šunkom. Služiti uz BBQ umak.
Asparagus quiche: kiš sa svežim povrćem (špargla, slatki grašak, praziluk i mladi krompir), parmezanom i pančetom. Služiti toplo uz kiselo mleko ili gust, dobro ohlađen jogurt. —
Ljuti Cezar: Cezar salata sa grilovanom piletinom u ljutoj marinadi, Iceberg, krutoni, čeri paradajz, tri vrste babura, barena jaja i rendani gorgonzola i ementaler sir. Začinjeno svežim bosiljkom i prelivom od belog luka. Služiti uz dobro ohladjeno svetlo pivo ili belo vino
Garlic pizza: tanko, hrskavo testo pizze sa čili-paradajz pireom, goveđom pršutom, crvenim paprikama, mladim sirom i začinjeno belim lukom i seckanim prazilukom. Dodati rendani žuti sir po želji. * Moj predlog: gustirati uz tamno točeno pivo
Slatki karabatačići: očišćeno meso začinjeno biberom, bosiljkom, morskom solju, seckanim belim lukom, prazilukom i svežim ruzmarinom. U drugom paketiću, dodate su i crvene paprike, kao i paradajz. Kada je meso pečeno, premazati ga slatkim umakom od mešavine senfa, meda, limuna i maslinovog ulja. Kao prilog poslužiti čips od krompira.
Instant osveženje: zamrznuto belo grožđe ide odlično uz crnu čokoladu i bademe
Limunana: limunada sa listovima mohito nane, ledom i smeđim šećerom
Sve o Maloj Iv mozete naci na njenoj FBstrani 
Bonus za  sve nas zene koje  zelimo da  ulepsamo vece nama i nasoj dragoj muskoj polovini Ivana Popovic-Mali Iv za  vas:
*Petits moelleux au chocolat (Lava Cake):za 4 osobe
– 125g putera
– 125g brašna
– na vrh kašičice soli
– 175g crne čokolade
– 3 kašike vode
– 150g šećera
– 3 veća jaja
* Istopiti na pari čokoladu i puter i dodati 3 kašike vode. Kada umutite jaja, pažljivo ih dodajte u smesu sa čokoladom i brzo izmešajte kako se ne bi napravile grudvice i kako bi se jaja u potpunosti sjedinila sa smesom. Dodajte šećer i ponovo dobro izmešajte. Na kraju se dodaje brašno koje takođe treba šta? – izmešati. :)) Sve ovo je najlakše raditi sa silikonskom špatulom radi boljeg lizanja činije na kraju. Kao kalup koristiti vatrostalno posuđe proizvoljnog oblika i zapremine, te njegovu unutrašnjost premazati puterom i preko putera posuti tanak sloj kakao praha – da bi kasnije lakše izvadili kolač. Sipati smesu u posude i peći 15 minuta na 200 stepeni.
*Moj predlog za serviranje: otopljen sladoled od vanile sipati u silikonske modle za praline ili led i staviti u zamrzivač na sat vremena. Kada je kolač gotov potrebno ga je pažljivo preručiti na ukrasni tanjir, tako da ispadne iz posude u komadu. Servirati kolač dok je vruć sa oblikovanim sladoledom i grančicom mente na vrhu, te gustirati uz ohladjeno crveno vino. Voilà
BLOG: nov svez i ceka na vas:) http://maliiv.blogspot.com/
*Sve  fotografije su Ivanin autorski rad:)
Do sledeceg  citanja Vasa Milena.

6 thoughts on “Ivana Popovic-Ili kako uzivati u svakom zalogaju(zivota):)

  1. divno, divno, divno
    pomalo sam i ljubomorna na sve divote koje Iv poseduje (doduse i na velicinu njene kuhinje, pa sad zamislilte kolika je moja :D)

    sve mi se cini da se moramo uskoro upoznati 😀

  2. Upoznaćemo se sigurno, ja već pregovaram sa gospođicom Milenom oko toga! Uostalom, ti si zaslužna što sam konačno uspela da pronađem one divne candy cane slamčice! ;))

  3. Predivan tekst o mojoj omiljenoj blogerki…toj nasmejanoj slatkici, kolja je na svoj nenametljiv nacin ugurala i mene u svet bloga 🙂 Takodje prvi profil koji pogledam kad svratim u virtualne vode!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s