GoodFoodMood.

Sinoc sam  jela neku klopu koja mi uopste nije prijala….Danas  osecam posledice toga.tako da sam  danas  dan pocela zdravo uz  cedjeni sok i uz bademe.

Odlucila sam da ne mogu  vise da jedam  hranu koja mi ne prija….Vec danima sam na  pola  puta.A danas .jutros  sam  bila i motivisana  tekstom u L&Z….. koji sam  prelistavala u autobusu….

Ne kazu  za dzabe da je zdravlje i duhovne i  ficike prirode….Nase oci su navikle da jedu pakovanja..dizajn i puno secera….aditiva i ostalih muckalica modernoga doba..U moje  vreme rane mladosti imali smo veliki  bastu …..Na istom ovom mestu  gde je sada Atelje imali smo u dvoristu magicnu  bastu.Dan je pocinjao tako sto  bi se ubrala sveza sargarepa iz  dvorista i oprala na cesmi..nista sladje od  grickanja  sargarpe  koja se socno lomi pod  vasim sekuticima.
Imali smo ceo jedan red  ribizli.jagoda.izmedju njih  je bila i lavanda.Pa  kupus.sargarepa. i onda u drugom delu krompir.paradajz….Imali smo dva oraha.jedan je posecen.Imali smo i tri spabla tresanja,dva  stabla  visanja..Odatle i moj omiljeni sport  dok sam  bila mala.Penjanje po drvecu…..Moracu sebi da ucinim to .da i pod stare dane skoknem do drveta..popnem se i  grickam  visnje na  drvetu.Da ne zaboravim magicne sljivcige..o da..bilo je raznih poslastica u mom dvoristu ..i priznajem  celim svojim  bicem da mi sve to jako nedostaje….Skoro sam pricala sa mojom ucenicom Anom oko  toga kako   bi lepo  bilo imati basticu i  dvoristance  sa   biljkicama …i  ne  ici na pijacu .nego  klopati biljke  iz tvog dvorista…..Moram da priznam da nista ne  verujem  hibridnim jabukama kao sa slike iz Maxija….volim male i  slatke jabucice.I njih smo imali…….
Jedina  serija kkoju pratim na  tvu je Dzejmi Oliver i njegove kulinarske papazjanije na 24Kitchen.
Toplo preporucujem….

U nadi da cu uskoro opet imati svoju basticu…….
Ljubim vas  sve puno….i zelim vam da  vam duh  bude slobodan i neopterecen aditivima modernog doba…da  sto manje  budemo zrtve onoga sto nam serviraju .da  sve  vise  mi serviramo .kako mi  hocemo:******** Milena.

moj dorucak.
moj dorucak
home made  corbica
samo da nije zamrznuto bilo  bi jos  bolje
making off
ovo mi je najdrazi  recept.pirincane  nudle sa povrcem , morksim plodovimai sosom
danas: integralni pirinac.golica.sir i salata.sasvim dovoljno.
od ovoga  se ne mogu oprostiti….sveze cedjeno.
moja bastica

4 thoughts on “GoodFoodMood.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s