Slikanje na svili

Vec  treca  generacija polaznica .
Svake srede i cetvrtka se druzimo u Ateljeu .
Na kursu prolazimo razne teme i tehnike……
Ono sto volim kod slikanja na svili sto polaznce sama svila povuce…i pored sjajnog koncepta koji mozete imati  svila  svojom transparentnoscu , svojom sposobnoscu da lako i brzo  upija  boju koja se  razliva po  njoj, svaku polaznicu odvuce u pravcu  o kojem jos nije ni sanjala..
Ceo proces stvaranja svile, kroz obradu do islikavanja postoji vec  hiljadama godina unazad.
Ono sto mene odusevljava i uvek me vraca na moje pocetke, one iskonske pocetke.u svet Arhetipskog u nama je upravo taj proces stavranja na  istoj.
Relaksira vas ,  u nekom skrivenom delu  vas veze sa vasim precima, sa svim tim zanatima koje su ljudi  stvarali i pravili  rukama.
Taj proces stvaranja svojom mastom i svojim  rukama uz osnovne elemente ram.boja.cetka.svila.dovodi nas do pojma IGRA…..ona igra  koju smo davno zaboravili….koju ne postizemo u Supermarketima u Autobusima i konceptima i jurenju po sopstvenim zivotima…..Svila nas  vraca na pocetak….i  do sustine igranja , uzivanja,stvaranja i traganja za lepim i primenjenim ……..

Odvazite se da uzivate sama se sabom bez viseg  cilja od onog da UZIVATE. ❤ ❤ ❤ i da pustite boje da se nepredvidjeno razlivaju za  vas:*
Iznenadice vas.i vi cete njima iznenaditi nekog ❤

Srdacno
Milena Cvorovic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s