NOVA GODINA

Sa malim zakašnjenjem predstavljamo vam i dečju kreativnu radionicu.

Počinjemo sa veoma zabavnim novogodišnjim radionicama. Devojčice su vredno radile i zabavljale se praveći ukrase za jelku, dekorativne jastučiće, lampione, figurice od plastelina, i još mnoge kreacije koje ih asociraju na novogodišnje/zimske čarolije.
…evo i fotografija…uz po neko uputstvo…
…jelkice, sneško, vrećice za Deda Mraza…

 

Ovo je jedna od radionica na kojima nam je bilo posebno lepo, ne samo zbog predstojećih praznika, već i zbog izuzetne spretnosti prstića naših devojčica.

Za izradu dekorativnih jastučića i ukrasa od platna potrebno je samo malo volje i strpljenja, a materijal možete pronaći i u kući (krpe, stare majice, košulje, suknje…bilo koje platno vama i vašoj deci interesantnih dezena i boja, vunica, tračice…). Pored materijala, potrebne su vam i igle, konac, papir, olovka, vata, makaze, još preciznije i lakše ako imate mašinu za šivenje.
Devojčice su na početku na papiru nacrtale oblike. Papir se zatim iseče i stavi na platno i opcrta i pozitiv i negativ. Kada se platno iseče, prelazi se na šivenje (platno spajate sa spoljnih strana, nakon šivenja se izvrće na prednju stranu).
Onda sledi za decu zabavan deo, punjenje oblika vatom na kojem se prethodno na poleđini napravi manji ’’rez’’. Pri tome obraćamo pažnju da li je dobro popunjeno i ’’pufnasto’’. Ono što je nas iznenadilo jeste spretnost devojčica pri ušivanju reza. Prstići su, uz malu pomoć, brzo i prilično precizno šili. Imajte na umu da su naše devojčice uzrasta od 6 do 11 godina.
…učimo i kako se koriste igla i konac…
…a onda puštamo mašti na volju…lepimo zvezdice, srca, pahulje, šljokice, prišivamo dugmiće, docrtavamo detalje….
…evo još nekih novogodišnjih kreacija…

 

…lampioni…
…ovako zamišljamo zimski dan, sankanje, sneško, jelka, kolači…
…zvezdasti ukras – potrebni su vam papir ili stranice stare knjige, časopisa, flomasteri, lepak i malo šljokica i konca. Svaki krak uklapamo u sledeći.
…pre sklapanja zvezde ukrašavamo krake…
…proces izrade veoma je jednostavan i zabavan…
…naravno, Nova godina ne prolazi bez kuglica, pahulja ili anđela od papira…
…Ksenija…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s